Πολύς ο λόγος τον τελευταίο καιρό για τη Ντόρα Μπακογιάννη και την επιθυμία της να αναλάβει τη θέση της Ελληνίδας επιτρόπου στην Ε.Ε.  Στο προσκήνιο έρχεται τώρα ένα άλλο σενάριο που σίγουρα θα ικανοποιεί την πρώην υπουργό Εξωτερικών και που σίγουρα θα λύνει και τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
 
Σύμφωνα λοιπόν με το πολιτικό περιοδικό Europolitics και συγκεκριμένα σε άρθρο με τίτλο «Κούρσα διορισμών: τα διακυβεύματα του επόμενου ευρωπαϊκού δείπνου», επισημαίνεται πως  οι 28 ήγετες  θα συναντηθούν στις 17 Ιουλίου για να καταλήξουν στους διαδόχους του Ρομπάι και της Αστον, ενώ επισημαίνεται ότι στόχος του Προέδρου της ΕΕ είναι οι επιλογές των προσώπων να γίνουν αυτή τη φορά με ομοφωνία.

Το περιοδικό λοιπόν αναφέρει το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη ως πιθανής αντικαταστάτριας της Κάθριν Άστον, της σημερινής ύπατης της Υπατης Αρμοστού της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. 

Φαίνεται πως το προφίλ της Ντόρας Μπακογιάννη ταιριάζει απόλυτα στα «προαπαιτούμενα» του Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Όλα αυτά θα συζητηθούν στο δείπνο κορυφής στις 17 Ιουλίου, με τον Αντώνη Σαμαρά λογικά να υποστηρίζει σθεναρά το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη αφού έτσι θα έχει άλλη μια υψηλή θέση αυτή του Επιτρόπου στην Ε.Ε. για να καλύψει. 
 
Μένει πάντως να δούμε εαν όλο το ρεπορτάζ αφορά σε διαρροές που ενδεχομένως να θέλουν να προλάβουν αρνητικές εξελίξεις ή όντως υπάρχει πραγματικό ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τις ικανότητες της Ντόρας Μπακογιάννη. 
 
Τ.Α.