Αυτό το καλοκαίρι θα είναι ατελείωτο,βασανιστικό και απολύτως συνωμοτικό για κάποιους.

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να «βράζει» κάθε φορά που ακούει τα περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ή αν θα μπορούσε ο ίδιος να ηγηθεί και της «Ελιάς», η ουσία όμως είναι πως τα περισσότερα στελέχη κάνουν σχεδιασμούς για τη μετά Βενιζέλο εποχή.

Είναι βέβαιο πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε θα αφήσει τη θέση του χωρίς μάχη, είναι επίσης βέβαιο πως σε ο,τι έχει να κάνει με τα οργανωτικά του κόμματος έχει το πάνω χέρι και ας είναι γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον οποίο τα έχουν σπάσει εδώ και καιρό.

Το κόμμα το ελέγχει. Και σιγά-σιγά, ειδικά μετά τον ανασχηματισμό, έχει αρχίσει να ελέγχει καλύτερα και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Βενιζέλος θέλει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ προς της «Ελιά», κάποιοι λένε πως αυτό θα μετατρέψει αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της «Ελίας».

Εκεί θα δοθεί μεγάλη μάχη καθώς αρκετά στελέχη δεν μπορούν να ακούν τα περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ και ο ευρύτερος χώρος υπάρχουν πολλά νεώτερα στελέχη που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο.

Πολλοί προεξοφλούν πως επικεφαλής της «Ελιάς» θα τεθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όμως όλοι αυτοί υπολογίζουν χωρίς τις άγριες διαθέσεις των πασοκογενών: Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Φώφη Γεννηματα, Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχουν σκοπό να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια.

Από κοντά και ο Παντελής Καψής ο οποίος κατέγραψε εντυπωσιακές επιδόσεις στις ευρωεκλογές καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» και φιλοδοξεί να παίξει ρόλο την επόμενη ημέρα.

O.A.