«Αρένα» έγινε για ακόμα μία φορά η Βουλή με έντονο επεισόδιο να σημειώνεται με πρωταγωνίστριες τη Φωτεινή Πιπιλή και τη Ραχήλ Μακρή.

Όλα έγιναν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για το θέμα των λαϊκών αγορών όταν η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ αντέδρασε φωνάζοντας στην επισήμανση της κυρίας Πιπιλή, από τη ΝΔ, ότι τα πειθαρχικά συμβούλια καθυστέρησαν να ελέγξουν πειθαρχικά και να εκδώσουν αποφάσεις για «λαμόγια στο Δημόσιο και παιδεραστές εκπαιδευτικούς». 

Αναλυτικά ο διάλογος

Μακρή: Ντροπή σας να αποκαλείτε τους δημοσίους υπαλλήλους λαμόγια

Πιπιλή: Στο χωριό σας αυτά

Μακρή: Πάρτε το πίσω αυτό που είπατε, εγώ εκπροσωπώ τους δημοσίους υπάλληλους…

Πιπιλή: Καλά, αρχίσαμε πάλι

Βλάχος: Λογοκρισία στους συναδέρφους θα κάνετε; ποια είστε εσείς; Σταματήστε επιτέλους! Κάντε μου τη χάρη!

Μακρή: (συνεχείς διακοπές και φωνές)…

Βλάχος: Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την περίπτωσή σας Σταματήστε να μιλάτε επιτέλους! Πηγαίνετε τη βόλτα σας, κάντε μας τη χάρη. Αρκετά, αρκετά ως εδώ!

Μακρή: Δε θα με διώξετε, καταλάβατε; Εδώ θα μείνω και θα σας ενοχλώ

Βλάχος: Είναι η ώρα για την παράσταση για τα κανάλια και για τα blogs. Άντε επιτέλους.

Μακρή: (φωνές)…

Η Φωτεινή Πιπιλή επιχείρησε να συνεχίσει την ομιλία της, αλλά οι φωνές της κυρίας Μακρή δεν την άφησαν να συνεχίσει και αποχώρησε. 

Βλάχος: Τι παριστάνετε; Την άδειά σας θα πάρουν οι συνάδελφοι; Εσείς θα δώσετε μαθήματα; Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε…

Κυριαζίδης: Εδώ είναι αίθουσα κοινοβουλίου, όχι φρενοκομείο.

H επιστολή Φούντα

Λίγο αργότερα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη επιστολή διαμαρτυρίας «για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου».

Συγκεκριμένα, εξέφρασε τη σφοδρή της δυσαρέσκεια για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, που -όπως λέει- κατακλύζονται από αντεγκλήσεις βουλευτών, με απαράδεκτους όρους, χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Αφού αναφέρει ότι αναγκάστηκε με μεγάλη της λύπη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου «καθώς οι διαξιφισμοί ανάμεσα σε βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και κόσμιου διαλόγου» εκφράζει την πεποίθηση ότι «την ίδια άποψη έχουν πολλοί συνάδελφοι βουλευτές που αγανακτούν με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, οι οποίες δεν τιμούν επ' ουδενί τον κοινοβουλευτικό μας πολιτισμό και τη δημοκρατική μας κουλτούρα».

«Συχνά, αισθανόμαστε ότι πλέον υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων: Αυτοί που δημιουργούν εντάσεις προς χάριν δημοσιότητας και αυτοί που υπομένουν σιωπηλά» τονίζει η κ. Φούντα και, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει: «Είμαι βέβαιη πως θα προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».