Και ο ίδιος ο τέως υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης γνώριζε ότι θα αποτύγχανε η ρύθμιση για το γάλα, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε για τους λόγους που οι αλλαγές στην αγορά του γάλακτος, απέτυχαν και δεν έφεραν τις μειώσεις των τιμών που η κυβέρνηση υποσχόταν, πως η ρύθμιση που τελικά ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες από τη Βουλή, «έτσι όπως ψηφίστηκε ήταν γνωστό ότι θα αποτύγχανε». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο γνώριζε και ο ίδιος ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

«Θα θυμάστε εκείνη τη μέρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο. Τότε καθόμουν στα υπουργικά έδρανα καθώς ως υπουργός Υγείας είχα πολλά άρθρα στο πολυνομοσχέδιο. Και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης μου είπε ότι έτσι όπως περνά τελικά η ρύθμιση για το γάλα δεν θα έφερνε αποτελέσματα, καθώς δεν ήταν αυτό που ζητούσε ο ΟΟΣΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Σημείωσε στη συνέχεια ότι είναι άδικο να λέγεται ότι απέτυχε η ρύθμιση του ΟΟΣΑ για το γάλα γιατί δεν ήταν αυτή που ψηφίστηκε, εξαιτίας των αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η Βουλή υπό το βάρος των πιέσεων ψήφισε μια κρίσιμη για την εκταμίευση της δόσης ρύθμιση χωρίς να υπάρξει όφελος για τον πολίτη αλλά και υιοθέτηση των όσων επιθυμούσαν οι δανειστές.