Για δύο χρόνια ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Ανάπτυξης απολαμβάνοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.... Ο Κωστής Χατζηδάκης μετά την απομάκρυνσή του στον τελευταίο ανασχηματισμό μιλάει  για πολιτικές που έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί ενώ ήταν ακόμα υπουργός!
 
Όπως λέει στην Καθημερινή της Κυριακής δύο φορές είχε φτάσει κοντά στο να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης. Μια λόγω των αντιδράσεων του Αγροτικής Ανάπτυξης για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και μία λόγω της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές αγορές. (Η σκέψη από την πράξη απέχει χιλιόμετρα στο μυαλό του κ. Χατζηδάκη) 
 
Επιπλέον παραδέχεται πως οι τιμές στο γάλα δεν έπεσαν και το αιτιολογεί μάλιστα ... Δεν έπεσαν λέει γιατί δεν πέρασε η ρύθμιση η δική του για γάλα 11 ημερών, αλλά η ρύθμιση του Αγροτικής Ανάπτυξης. (Δηλαδή ήξερε ότι δεν θα πέσουν οι τιμές αλλά συναίνεσε για να μην προκαλέσει ενδοκυβερνητική κόντρα (;))
 
Μόνο που όλα αυτά τα παραδέχεται κατόπιν εορτής, αφού έχει απομακρυνθεί και αφού ο καταναλωτής ούτε φρέσκο γάλα πίνει ούτε φθηνά πληρώνει το γάλα που αγοράζει. 
 
 
Πάντως έπειτα από όλα αυτά μας ενημερώνει στην ίδια συνέντευξη πως δεν επιθυμεί να κάνει «καριέρα εσωκομματικής αντιπολίτευσης», ενώ επιμένει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις...
 
Τ.Α.