Το Ίδρυμα Konrad Adenauer οργανώνει το 4ο ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό έργο "dialoggers" το οποίο ξεκινάει την Κυριακή 20 Ιουλίου στις Βρυξέλλες

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «από τον Οκτώβριο του 2012 το Ίδρυμα Konrad Adenauer στην Ελλάδα έχει οργανώσει τρεις αντίστοιχες ελληνογερμανικές δημοσιογραφικές αποστολές στην Αθήνα και το Βερολίνο. Σε αυτές τις αποστολές Έλληνες και Γερμανοί δημοσιογράφοι συνεργάστηκαν, χωρίστηκαν σε διεθνικές ομάδες και έκαναν ερέυνα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σκοπός τους είναι να βρίσκουν ιστορίες που παραβλέπονται συχνά από τις επικεφαλίδες των μεγάλων εφημερίδων, οι οποίες είναι οι μόνες καθορίζουν την ενημέρωση και την διαμόρφωση άποψης στην Ελλάδα και στην Γερμανία και κατ' επέκταση προσδιορίζουν και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Για το 4ο workshop το Ίδρυμα Konrad Adenauer  προσκαλεί Έλληνες και Γερμανούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, την Πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να επικεντρώσουν την έρευνα τους σε θέματα επικαιρότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες που έχει να αντιμετωπίζει η Ένωση εν έτει 2014.