Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης όταν έκανε τις δηλώσεις περί σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής εφόσον υπάρξουν οι 120 υπογραφές για το δημοψήφισμα να διευκρίνιζε πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις, το γεγονός αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκε από αυτή την τοποθέτηση.

Πέραν του ότι, όπως τονίζουν πηγές του Μαξίμου, ο κ. Μεϊμαράκης προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις δίχως να έχει συνεννοηθεί πρώτα με το κυβερνητικό επιτελείο, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος.

Αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι  σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή τελικά θα κατατεθούν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για το δημοψήφισμα σχετικά με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», το κυριότερο όμως, δεν είναι ομοειδής για να μπορέσουν να συμψηφιστούν.

Και αυτό γιατί λόγου χάρη, η πρόταση του ΚΚΕ θα προβλέπει δημοψήφισμα για εξέταση όλου του πλαισίου σχετικά με την αγορά ενέργειας, κάτι που σημαίνει πως πέρα από την ακύρωση της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» θα υπάρχει το ερώτημα της κατάργησης όλων των νόμων που ψηφίστηκαν από το 1995.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.