Τους παλιούς τους «λογαριασμούς» που κρατούν από τη συζήτηση της λίστας Λαγκάρντ θυμήθηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου που έστησαν έναν τρικούβερτο καυγά στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο πρώτος γύρος έντασης άρχισε κατά την τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Μαρκογιαννάκη να την καλεί να συντομεύσει, και την βουλευτή να απαντάει σε δυναμικό τόνο καταγγέλλοντας πως είχε διοριστεί επί χούντας.

Τα όσα είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου εξόργισαν τον προεδρεύων της συνεδρίασης ο οποίος της είπε:

«Δεν σας ενδιαφέρει το πότε διορίστηκα ως εισαγγελέας, πάντως εγώ ό,τι πέτυχα στην ζωή μου το πέτυχα μόνος μου και δεν είμαι ούτε υιός ούτε θυγατέρα κανενός».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έγινε έξαλλη από τη μομφή και η ένταση συνεχίστηκε καθώς ζήταγε να πάρει το λόγο επί του προσωπικού για να απαντήσει, δίχως όμως ο κ. Μαρκογιαννάκης να της τον δώσει.

Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε σε εξίσου υψηλούς τόνους, και ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων θα άρχιζε σύντομα. Αυτός που άναψε τη σπίθα για δεύτερη φορά ήταν ο Κώστας Τριαντάφυλλος που έσπευσε να στηλιτεύσει τα όσα συνέβησαν νωρίτερα:

«Αυτός είναι ο τρόπος της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Να παραβιάζει τον κανονισμό, να προσβάλλει ανθρώπους και να συκοφαντεί άλλους οι οποίοι δεν βρίσκονται εντός (σ.σ. της αίθουσας). Είναι η γραφικότητα της δικής της περίπτωσης και ως τέτοια την εγκαταλείπουμε και μόνη της».

Τα όσα είπε ο κ. Τριαντάφυλλος προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον προεδρεύων Χρήστο Μαρκογιαννάκη να παρεμβαίνει... δυναμικά.

«Σας ανέχομαι αλλά υπάρχει και ο Κανονισμός της Βουλής. Την ιδιαιτερότητά σας την καταλαβαίνω και για αυτό σας ανέχομαι» είπε χαρακτηριστικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους:

Δεν ντρέπεστε λίγο; Αντί να κατεβείτε από την έδρα...».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.