Σε μία συζήτηση που παρουσίαζε... μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Μία εκδήλωση που είχε ενδιαφέρον για δύο λόγους: Τόσο για το θέμα της, όσο και για αυτούς που συμμετείχαν.

«Το εθνικό μας χρέος στην συναίνεση» ήταν το αντικείμενο της κουβέντας η οποία διοργανώθηκε από το «Δίκτυο» της Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ στο ίδιο πάνελ με τον κ. Δραγασάκη βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, και ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνος Τσακλόγλου.

Ταυτόχρονα παρόντες ήταν οι πρώην υπουργοί Κώστας Λαλιώτης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Παντελής Καψής, ο Γιώργος Φλωρίδης, και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Δραγασάκης μίλησε για το θέμα του ελληνικού χρέους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το «το δίλημμα δεν είναι διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση, αλλά το αν αυτή θα οδηγήσει στην εξάλειψη ή στην αναπαραγωγή του».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως «δεν υπάρχουν βιώσιμα και μη βιώσιμα χρέη, υπάρχουν βιώσιμες και μη βιώσιμες κοινωνίες».

Η κ. Διαμαντοπούλου από την πλευρά της, τόνισε πως ήταν το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα για τα προσεχή χρόνια που προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ 4,5% είναι άπιαστος στόχος, το κυνήγι του οποίου θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, και ότι είναι σοφότερο να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη, με όπλα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και τη διεκδίκηση από τους Ευρωπαίους εταίρους ενός Σχεδίου Μάρσαλ.