Για «διπλή κρυφή ατζέντα» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, επικαλούμενος δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλειου Χατζηλάμπρου.

Ο κ. Τριαντάφυλλος υποστηρίζει ότι ο κ. Χατζηλάμπρου αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπόγειες επαφές με την τρόικα, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτήν την συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τριανταφυλλος παρέθεσε στην ανακοίνωσή του απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Φροντίσαμε και έχουμε μάθει το λεγόμενο σχέδιο, αλλά δεδομένου ότι…………… έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα. Το σχέδιο αυτό λοιπόν έχει μόνο αριθμητικά δεδομένα να βγουν «τόσοι έξω» γι' αυτό και είπα ότι δεν είναι σχέδιο. Όμως, από τις 7 Μαρτίου έχουν διαμειφθεί και άλλα στοιχεία αλληλογραφίας. Στο θέμα του απορρήτου, θέσαμε την παράμετρο να το φέρετε έστω στην Επιτροπή Εξοπλισμών, όπου δεν καταγράφεται από κάμερες η συνεδρίαση, θέλοντας να έρθει στη Βουλή το σχέδιο. Δεν μπορεί το σχέδιο αυτό να το ξέρουν οι επιτροπές οι απέξω και να μην το ξέρει η Βουλή.
Επιπλέον, μια ερώτηση που δεν απαντήθηκε και είναι σημαντική, οι άνθρωποι από την Κύμη και την Ήπειρο μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου; Κατά την πρώτη ερμηνεία του τι είναι το ΕΑΣ ΑΒΕΕ, είναι και οι θυγατρικές μέσα. Κάπου στην πορεία των πραγμάτων ξεχάστηκε. Στην πορεία των πραγμάτων και αναφέρομαι στο τελευταίο τετράμηνο - πεντάμηνο, ούτε ραντεβού δεν μπορούν να κλείσουν. Μπορούν να μπουν στην εθελούσια; Εγώ, γι' αυτό ζήτησα να είναι εδώ, αλλά αφού δεν κρίθηκε, δεν πειράζει.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτό, προφανώς μπορεί να το απαντήσει καταρχήν η κυρία Υπουργός. Δευτερευόντως, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να είναι και ένα θέμα συζήτησης του παρόντος νομοσχεδίου. Νομίζω ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε κάποια πράγματα να τα προσεγγίσουμε, καθώς δεν είναι θέματα μείζονος αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων. Βλέπετε ότι υπάρχει η διάθεση να γίνουν δεκτές και προτάσεις, να τροποποιηθούν και πράγματα και είναι μια συζήτηση που είναι ανοιχτή.
Το λόγο έχει η κυρία Υπουργός.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Θα ήθελα μόνο να πω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει ήδη καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι' αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας.