Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης και ο Γεράσιμος Αρσένης θα κληθούν μεταξύ άλλων από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύνοδο των διατελεσάντων υπουργών Παιδείας.

Η σύνοδος αυτή θα συνέρχεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, θα λάβει και θεσμική μορφή με την ψήφιση σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει συνέχεια στην εκπαιδευτική πολιτική, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που υιοθετούνται, και να περιοριστεί το φαινόμενο των διαρκών αλλαγών πολιτικής στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Η ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου που αφορά την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Έτσι, την εβδομάδα που έρχεται όλοι οι πρώην υπουργοί Παιδείας θα λάβουν τηλεφωνική πρόσκληση για να επισκεφθούν το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Στη Σύνοδο θα προεδρεύει ο νυν υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και θα κληθούν να συμμετάσχουν οι: Απόστολος Κακλαμάνης, Γιώργος Παπανδρέου, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτριος Φατούρος, Γεράσιμος Αρσένης, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριέττα Γιαννάκου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.