Με ειρωνική διάθεση απάντησε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, λίγο μετά την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Μιλώντας στον Βήμα Fm, ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν το ήξερα. Είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία κατασκήνωση στον Κάλαμο που έφερα την κόρη μου και με υποδέχθηκαν οι ομαδάρχες λέγοντας "γεια σας, από σήμερα ανεξάρτητος, ε;". Και τους λέω ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι υπάρχει επιστολή Κουβέλη στον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαν τα πραξικοπήματα… Αυτά που μαθαίνουμε από τις ειδήσεις, ότι κάτι έγινε, σημαντικό, και δεν ενημερώνεσαι άμεσα, αλλά το μαθαίνεις από εκεί. Αυτό εννοώ. Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της Κ.Ο. για να μου πει τι έγινε ούτε ο Κουβέλης, με τον οποίο έχω τόσο στενή σχέση επί 40 χρόνια και να μου πει "ξέρεις, Γρηγόρη μου, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Κανείς. Δεν το έμαθα καν από το ραδιόφωνο, αλλά από τον ομαδάρχη μιας κατασκήνωσης, διότι είναι πολύ σοβαρή είδηση για τη χώρα! Αυτά τα νέα διαδίδονται αστραπιαία… Κι εγώ, τώρα που το έμαθα, δεν έχω κάτι να σχολιάσω ή να κάνω δήλωση. Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος… Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος».

Ο κ. Ψαριανός πρόσθεσε ότι δεν επικοινώνησε κανείς μαζί του από το κόμμα προσθέτοντας ότι διαγράφηκε επειδή δεν υπέγραψε την πρόταση για δημοψήφισμα. «Δεν το περίμενα, όμως. Διότι είχα εξηγήσει γιατί το κάνω και γιατί δεν υπογράφω ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».

Παράλληλα τόνισε ότι ο Φώτης Κουβέλης «έχει αποφασίσει τη συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η εκτίμησή μου και αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει. Το έχω πει εδώ και πολλούς μήνες, όταν αυτό ήταν ακόμη σκιά. Τώρα, είναι πραγματικότητα. Και έμαθα ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ανακαλέσουν την πρόταση αν υπάρχει συναρίθμηση των βουλευτών – αν δηλαδή συνυπολογιστούν οι βουλευτές και οι υπογραφές τους με της Χρυσής Αυγής και όλων των άλλων. Αν είναι, δηλαδή, όλοι μαζί με τη Χ.Α. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι κάτι τελείως διαφορετικό, διότι δεν αφορά τη μικρή ΔΕΗ. Αφορά όλες τις αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις, τον καπιταλισμό και γενικώς από κτήσεως Ρώμης. Πάει αυτό… Είναι μόνο οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ. Τελεία».

Ο κ. Ψαριανός συνέχισε την επίθεσή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι ενδεχομένως, κάποια στιγμή, να προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές.

«Έχει κατ’ αρχήν προχωρήσει στη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ. Έχει διαγράψει 350.000 ψηφοφόρους. Όλους μαζί. Τόσοι λείπουν από το 6,5%. Θα συστρατευθώ με αυτούς, τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ που έφυγαν, αυτό το κρίσιμο 5%. Έχουν παραμείνει στο χώρο της προοδευτικής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς. Στον προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό χώρο, περιμένοντας κάποια εξέλιξη. Όπως κι εγώ. Δεν εντάχθηκαν ούτε στο Ποτάμι ούτε στην Ελιά ούτε στο Πηγάδι ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην Προοδευτική-Σοσιαλιστική-Βενιζελική κίνηση. Πουθενά. Μπορεί να ψήφισαν από εδώ και από εκεί, αλλά δεν εντάχθηκαν αλλού. Είναι σε στάση αναμονής, όπως και πολλοί άλλοι, για να συγκροτηθεί επιτέλους αυτή η προοδευτική, μεταρρυθμιστική συμπαράταξη. Αυτό περιμένω κι εγώ».

Και κατέληξε:

Είναι σαν να τρελάθηκε ο πατέρας μου και να με έδιωξε από το σπίτι, αλλά το σπίτι του είναι πλέον το σπίτι των ανέμων. Δεν το έχω σκεφθεί (αν θα μείνω στο κόμμα), αλλά ποιο κόμμα; Το απόκομμα; Το απολειφάδι; Ο άσος μπαστούνι είναι λίγο περισσότερο από τους Κυνηγούς ή λίγο λιγότερο. Ο Χατζημαρκάκης, ο σύντροφος Gastarbeiter, είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τη ΔΗΜΑΡ. Μετρημένο, στις εκλογές. Και σε μια δημοσκόπηση σήμερα, η ΔΗΜΑΡ έχει το ίδιο που πήρε στις ευρωεκλογές. Και να μην πω καλύτερα τι είναι αυτό…»