Η ημέρα δεν ξεκίνησε καλά για τον μπάρμπα - Φώτη. Ο ταχυδρόμος του έφερε την επιστολή της Κατερίνας Μάρκου με την οποία του γνωστοποιούσε την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Εκεί που ρουφούσε τη δεύτερη γουλιά καφέ ο πρόεδρος του ...κόμματος - ο Θεός να το κάνει δηλαδή - διάβασε την πρόταση "...την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό...".
 
Άφησε κάτω το φλιτζάνι του καφέ, έπιασε το ποτήρι με το νερό και ήπιε μια γουλιά, κοιτάζοντας προς τον ορίζοντα, μήπως και κατανοήσει τι εννοεί με τα γραφόμενα της η βουλευτής, συγγραφέας - τι συγγραφέας, τουλάχιστον ποιήτρια - της επιστολής. 
 
Αυτό όμως που έκανε τον καφέ του πιο πικρό, ήταν ο χαρακτηρισμός του στενού πυρήνα γύρω από τον μπάρμπα - Φώτη, ως αυτιστικού. Βλέποντας ...αφ' υψηλού την πολιτική, κυρίως λόγω της σωματικής της διάπλασης και όχι λόγω της πασοκικής πολιτικής καταγωγής, η κ. Μάρκου έγραψε στην επιστολή της ότι «η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία περιήλθε σταδιακά το κόμμα μέχρι σήμερα επιβαρυνόταν καθημερινώς σχεδόν από τη λειτουργία ενός παλαιοκομματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού". Εκείνη τη στιγμή ο γηραιός πολιτικός είδε στον πάτο του φλιτζανιού ότι είχε μείνει μόνο το κατακάθι.
 
Η πρώην, πλέον, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφήνει αιχμές για προκλητικές και αυθάδεις επιθέσεις εναντίον της από αυτό το "παλαιοκομματικό αυτιστικό" σύστημα και όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός έτσι και η ίδια θεωρεί ότι η ΔΗΜΑΡ "απομακρύνθηκε από τον αρχικό αξιακό και πολιτικό της προορισμό και την ιδεολογικής της ταυτότητα". Έτσι λοιπόν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ παρέμειναν 12 ενώ τους 21 έφτασαν οι ανεξάρτητοι.          
 
 Πριν προλάβει να αντιδράσει ο μπάρμπα - Φώτης, ήρθε πάλι ο ταχυδρόμος με την τελευταία δημοσκόπηση της ΜRB στην οποία η ΔΗΜΑΡ "κατακτά" την τελευταία θέση με ποσοστό 1,6% στην εκτίμηση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές. Πήρα βαθιά ανάσα σηκώθηκε από την αγαπημένη του θέση στη βεράντα και το μόνο που του ήρθε στο μυαλό εκείνη τη στιγμή ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση τριών λέξεων: "Μάρκου μ 'έκαψες..", τίποτα άλλο. 
 
Γ.