Τις τελευταίες ημέρες στα Ελληνικά ΜΜΕ επικρατεί μία ωραία, καλοκαιρινή, ατμόσφαιρα. Στα δελτία ειδήσεων – πέραν της πολιτικής επικαιρότητας- κυριαρχούν δύο θέματα: Τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και οι περιπέτειες του Σήφη του κροκόδειλου.

Ειδικά το συμπαθές ερπετό φαίνεται πως έχει κλέψει τις καρδιές πολλών δημοσιογράφων και διευθυντών ειδήσεων.

Καλύπτει πολύ τηλεοπτικό χρόνο και έχει περίπου αναχθεί σε... εθνική μας μασκότ. Πράγμα, λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι τηλεθεατές έχουν μάθει μέχρι και τι... ώρα τρώει ο Σήφης, πως θα πιαστεί, που θα μεταφερθεί, και τι πιστεύουν για αυτόν οι κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τα άλλα, εδώ και μία εβδομάδα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας θυμίζει ηφαίστειο. Από την περασμένη Τρίτη, η πολεμική μηχανή του Ισραήλ κινητοποιήθηκε εκ νέου για να ισοπεδώσει την περιοχή, επικαλούμενη ως «απειλή» τις ρουκέτες της Χαμάς, οι οποίες σημειωτέων δεν έχουν προκαλέσει παρά ορισμένους τραυματίες και υλικές ζημιές.

Πάνω από 100 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και εκατοντάδες ακόμη τραυματίστηκαν.

Και όμως, όλα αυτά για ορισμένα ελληνικά media, δεν είναι παρά «ψιλά γράμματα». Έχουμε τον Μουντιάλ και τον κροκόδειλο που «γράφουν».  Η Γάζα λοιπόν βυθίζεται στο αίμα και τα ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζουν...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.