Ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιόακιμ Λεβ έδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όχι, δεν στηρίζει την Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ η πρώην υπουργός, απλά εκφράζει την εκτίμησή της στο πρόσωπο του ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανταπόκρισή και στήριξή του σε πρωτοβουλία  του think tank που έχει ιδρύσει με την ονομασία «Δίκτυο».

Αναλυτικά η κυρία Διαμαντοπούλου έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Ταλέντο, τόλμη …και λίγο τύχη...

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ: το παρακάτω σχόλιο δεν είναι για το ποδόσφαιρο για το οποίο δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Αφορά έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, έναν πρωταγωνιστή του τελικού, τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Γερμανίας. Έχω τη χαρά να γνωρίζω τον Joachim (Jogi) Loew. Με δύο λέξεις «ήρεμη δύναμη».

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επαγγελματία, έναν αφοσιωμένο, επίμονο και μεθοδικό άνθρωπο,που πιστεύει στη συλλογική και την ατομική υπευθυνότητα. Αυτό που εγώ διέκρινα, είναι η έφεση του στις νέες ιδέες και η βαθιά εμπιστοσύνη του στους νέους. Στοιχεία που κάνουν στο ποδόσφαιρο και στη ζωή τη διαφορά και εγγυώνται τη διάρκεια. Ας πάρουμε κάποια διδάγματα…

Γνωρίζοντας τις κοινωνικές ευαισθησίες του, πριν από λίγους μήνες του μίλησα για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Παιδεία . Ενθουσιάστηκε και αμέσως δέχτηκε να υπογράψει και να στηρίξει επίσημα την πρωτοβουλία κάνοντας και την παρακάτω δήλωση:

"Τα παιδιά της Ευρώπης είναι το μέλλον μας. Όλα έχουν το δικαίωμα σε μία υψηλής ποιότητας παιδεία και ίσων ευκαιριών. Στηρίζω την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παιδεία, ώστε το χάσμα ανάμεσα στους νέους της Ευρώπης να μην γίνει μεγαλύτερο!"

Το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να του ευχηθώ καλή επιτυχία»!