Η Φώφη Γεννηματά έκανε μια ομιλία στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που προβλημάτισε πολλούς. Για την ακρίβεια στα πηγαδάκια πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να την σχολιάσουν. Βουλευτής του κόμματος έλεγε σε συνάδελφο του πως έμεινε εντυπωσιασμένος από την ομιλία της κ. Γεννηματά που κατά τον βουλευτή προήλθε έπειτα από μεγάλη ζύμωση εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ.

Διέκρινε πως υπάρχει πίσω από την ομιλία της κ. Γεννηματά ένα ολόκληρο σχέδιο που καταρτίζεται σιγά-σιγά και με μεγάλη μελέτη.

Η αλήθεια είναι πως η κ. Γεννηματά έχει «προίκα» στο κόμμα τους πολλούς Γεννηματικούς που βρίσκονται και εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση.

Δεν είναι τυχαίο πως η ίδια στην ομιλία της ζήτησε να συμμετάσχουν στην πορεία προς το συνέδριο όλα τα παλαιά στελέχη του κόμματος και να δώσουν ώθηση στην προετοιμασία του συνεδρίου. Η κ. Γεννηματά επίσης πιστεύει στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και πως οι όποιες αποφάσεις αφορούν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ληφθούν από τα όργανα του κόμματος.

Φαίνεται πως η κ. Γεννηματά προετοιμάζεται να αμφισβητήσει ανοιχτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή να του δείξει πως θα πρέπει να την θεωρεί το νούμερο ένα αντίπαλο σε μια πιθανή εσωκομματική μάχη.

O.A