Αντιδράσεις για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, υπάρχουν στην Καστοριά, όπου εκλέγεται και του... καταλογίζονται πού στενές σχέσεις του με τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Στελέχη του κόμματος στην περιοχή έχουν ζητήσει ακόμη και την παραίτηση του κ. Διαμαντόπουλου. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός φέρεται να βοήθησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μετατεθεί, αλλά και να εκλεγεί. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά λένε πως ο κ. Διαμαντόπουλος υπήρξε ευνοούμενος του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Η οικογένεια Διαμαντόπουλου φέρεται να ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν εκείνος που φρόντισε να μετατεθεί από την Αθήνα στον ΟΤΕ Καστοριάς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο και για έμμεση στηριξή του από τον κ. Πετσάλνικο ώστε τελικά να εκλεγεί. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι δεν είχε ψηφίσει ποτέ σε προηγούμενες εκλογές και το έκανε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, όταν και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Διαμαντόπουλου

«Την ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα από τη Κρήτη ως τη Χαλκιδική τα κινήματα αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος των δημοσίων χώρων και αγαθών, που η κυβέρνηση επιχειρεί με όρους κοινοβουλευτικής εκτροπής, απονομιμοποιημένη ηθικά και πολιτικά από τον λαό, μετά και την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, το οικονομικό και επιχειρηματικό μπλοκ συμφερόντων που εκπροσωπεί δίνει με κάθε -πλέον- μέσο τον «υπέρ πάντων» αγώνα του να κρατηθεί στην εξουσία και να διατηρήσει τα προκλητικά προνόμια που απολάμβανε όλα αυτά τα χρόνια.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις έχω σταθεί απέναντί τους από την αρχή, με αποτέλεσμα να βιώνω μια συστηματική απόπειρα προσωπικής πολιτικής απαξίωσης που αγγίζει τα όρια της εξόντωσης και έχει ως απώτερο στόχο να πλήξει τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής 13/07/2014 το οποίο με παρουσιάζει ευνοούμενο του πελατειακού κράτους του ΠΑΣΟΚ. Ενός κράτους το οποίο η συγκεκριμένη εφημερίδα εξακολουθεί να στηρίζει, προσκείμενη στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που βάζει την ίδια τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τα κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια περιουσία στο απόσπασμα.

Πέρα απ’ την αυτονόητη διάψευση των όσων αναφέρει το δημοσίευμα, οδηγούμαι σε μια θλιβερή επισήμανση.

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ που -κατά τα άλλα- αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της «δημοκρατικής παράταξης» παίρνει τη σκυτάλη της χυδαίας «γκεμπελικού» τύπου λασπολογίας προς το πρόσωπό μου από τον εκπρόσωπο του νεοναζιστικού κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη που ένα περίπου χρόνο πριν είχε κάνει παρόμοια αναφορά».