Ένα βαλιτσάκι προκάλεσε την περιέργεια όλων όσων συνόδευαν τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρόδο.

Σκιά του κινέζου προέδρου είχε γίνει ένας άνδρας της συνοδείας του ο οποίος κρατούσε ένα βαλιτσάκι τύπου πιλότου. Το βαλιτσάκι αυτό, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, κίνησε την περιέργεια των ελλήνων υπουργών, οι οποίοι εκτίμησαν ότι περιέχει τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων! «Παρόμοιο βαλιτσάκι έχουν και τους ακολουθεί παντού και ο Ομπάμα και ο Ολάντ και ο Πούτιν» έλεγαν οι πιο ενημερωμένοι.

Τελικά, το μυστήριο με το βαλιτσάκι λύθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο Παλάτι των Ιπποτών.

Όταν οι καλεσμένοι κάθισαν στο τραπέζι για το γεύμα, ο κινέζος άνοιξε το βαλιτσάκι και έβγαλε ένα... κινεζικό μπουκάλι νερό και ένα κρυστάλλινο ποτήρι το οποίο και σέρβιρε στον πρόεδρό του!

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, είναι -όπως εξήγησαν οι κινέζοι υπουργοί στους δικούς μας υπουργούς- το γεγονός πως πριν από μερικές εβδομάδες ήρθε στην Ελλάδα κινεζική αντιπροσωπεία και έπαθε δυσεντερία από το νερό!