current views are: 3

17 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:34

Ο Μαζιώτης και το… σακίδιο

Τι δουλειά είχε ο Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας; Αυτό διερωτώνται σιωπηλά ή φωναχτά οι πολίτες της έρμης χώρας μας από τη στιγμή της σύλληψής του.

Δημοσίευση 04:34’
αρθρο-newpost

Τι δουλειά είχε ο Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας; Αυτό διερωτώνται σιωπηλά ή φωναχτά οι πολίτες της έρμης χώρας μας από τη στιγμή της σύλληψής του.

Τι δουλειά είχε ο Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας; Αυτό διερωτώνται σιωπηλά ή φωναχτά οι πολίτες της έρμης χώρας μας από τη στιγμή της σύλληψής του. Μα καλά, πας με όπλο να αγοράσεις σακίδιο; Δηλαδή θα τρελαθούμε τελείως! Φαντάσου ας πούμε να μπει τις επόμενες ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης, ή κάποιος από το Ποτάμι έστω, σε ένα αντίστοιχο κατάστημα να ζητήσει ένα σακίδιο. Μετά από αυτό που έγινε στο κέντρο της Αθήνας το λιγότερο που θα κάνει η πωλήτρια ή ο πωλητής θα είναι να σηκώσει τα χέρια ψηλά…! 

Τι να το ήθελε το σακίδιο ο αρχιτρομοκράτης; Σκέφτεται άραγε να γραφτεί στο Ποτάμι; Μήπως τον έστειλε η Ρούπα να πάρει σακίδιο για να του βάζει μέσα τα σάντουιτς, τις χειροβομβίδες, τα όπλα, τα βρακάκια του βρε αδερφέ, όταν βγαίνει για να ληστέψει τράπεζες σε όλη την Ελλάδα; Και καλά περίμενε να αρχίσουν οι εκπτώσεις για να πάει στο Μοναστηράκι; Αναδουλειές και για τους ληστές και τους τρομοκράτες, συμπεραίνω. 

Ωστόσο δεν μπορώ να μη χαρακτηρίσω “Κουταλιανό” τον Μαζιώτη. Διότι αν θες να μη σε δουν στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας, απλώς δεν εμφανίζεσαι. Αλλά πάλι, αν του είπε η Ρούπα “Νίκο σήκω να πας να πάρεις ένα σακίδιο τώρα που άρχισαν οι εκπτώσεις”, πώς να της αρνηθεί. Την έχετε δει την Παναγιώτα; Ρούπι δεν τον αφήνει να κουνηθεί. Άλλο αν κάνει το μάγκα και τον τσαμπουκά μπροστά στους αστυνομικούς. Φαίνεται ότι “τρέμει σαν το ψάρι στην κυρά του μπρος, αχ πως τη φοβάται ο φτωχός…”. Εδώ που τα λέμε, βλέποντας τις φωτογραφίες της, νομίζω ότι άλλος στη θέση του θα είχε παραδοθεί πολύ νωρίτερα στις αρχές…

Γ. 


σχετικα αρθρα