Η κυρία Χριστοφιλοπούλου είναι υφυπουργός στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τις τελευταίες ημέρες δεν είχε μιλήσει.

Έκανε παρέμβαση για το θέμα της αξιολόγησης και πρότεινε αλλαγές στο νόμο για να ξεπεραστούν οι ενστάσεις. Η κυρία Χροστοφιλοπούλου εστιάζει στον τρόπο αξιολόγησης χωρίς να αναιρούνται οι δεσμεύσεις προς την τρόικα. Προσπαθεί να λειτουργήσει πυροσβεστικά και ενωτικά. Από τον κύριο Μητσοτάκη πήρε αποστάσεις για τις δηλώσεις που έκανε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ωστόσο, αποστάσεις πήρε και από τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη για τις αλλαγές που ζητούσε ο κ. Καρύδης. Γενικά, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είναι μέτρ της ισορροπίας.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους πρότεινε στο νόμο να προστεθεί η φράση: «Κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή». Οπότε όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Η υφυπουργός πάντως; Έχει άριστη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και «φωνάζει» την προσήλωση της στις μεταρρυθμίσεις.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν έχει διστάσει να καυτηριάσει τις επιλογές στο παρελθόν του Γιώργου Παπανδρέου παρά το ότι διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση του. Επίσης σε ορισμένα θέματα δεν κρύβει πως είναι απέναντι από το Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ίδια οργάνωσε προσφάτως δείπνο στο σπίτι της με τη συμμετοχή των Γιάννη Μανιάτη, Τόνιας Αντωνίου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αθηνάς Δρέττα, Χρήστου Πρωτόπαπα και Παντελή Καψή το μενού είχε μακαρανόδα και εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ όπου φαίνεται πως θα λειτουργήσουν ως άτυπη ομάδα υπό την «ομπρέλα» της ανάγκης μεταρρυθμίσεων.

O.A