Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί ένα ακόμη τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, το τρίτο μέσα σε μία εβδομάδα, τα διεθνή ΜΜΕ δεν δίστασαν να «παίξουν» με το όνομα της ανιψιάς του Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να δημιουργήσουν λίγο περισσότερο ντόρο.

Πιο συγκεκριμένα, με τις πληροφορίες γύρω από τη νέα αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Algerie να είναι συγκεχυμένες, ορισμένοι βρήκαν «ελεύθερο» πεδίο και «πέθαναν» τη Μαριέλα Κάστρο, ανιψιά του ιστορικού ηγέτη της Κούβας.

Εσκεμμένα ή όχι, λόγω μη διασταύρωσης της πληροφορίας, για αρκετή ώρα στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η είδηση ότι η κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, επέβαινε στο μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη. 

Ωστόσο, αργότερα, η ίδια μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας, όχι μόνο διέψευσε τις φήμες, αλλά δήλωσε ότι είναι «καλά, χαρούμενη και υγιής».

Μάλιστα, βρίσκεται στην Αβάνα σε μία συνάντηση για τα δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι η σεξολόγος Μαριέλα Κάστρο είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, ιδιαίτερα σε ό, τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των gay.

Ντ. Μ.