current views are: 1

27 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:01

Η τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου – Βενιζέλου και η συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost δύο ονόματα έπαιξαν σοβαρά για τη θέση του επιτρόπου , η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαρία Δαμανάκη , αυτά βεβαίως εώς ότου μπήκε στο παιχνίδι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Δημοσίευση 14:01’
αρθρο-newpost

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost δύο ονόματα έπαιξαν σοβαρά για τη θέση του επιτρόπου , η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαρία Δαμανάκη , αυτά βεβαίως εώς ότου μπήκε στο παιχνίδι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Έντονο ήταν το παρασκήνιο πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ως νέου επιτρόπου της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost δύο ονόματα έπαιξαν σοβαρά για τη θέση πριν, η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαρία Δαμανάκη, αυτά βεβαίως εώς ότου μπήκε στο παιχνίδι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε εκδηλώσει την άποψη υπέρ της παραμονής της κυρίας Δαμανάκη στη θέση της επιτρόπου καθώς θεωρούσε πως θα μπορούσε η κυρία Δαμανάκη να διεκδικήσει καλύτερο χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν.

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε αποκλείσει την παραμονή της Μαρίας Δαμανάκη στη θέση της ωστόσο έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η κ.  Δαμανάκη προέρχεται από του σοσιαλιστές και όχι απο το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, αλλά και πιθανές αντιδράσεις εντός της ΝΔ για τη μη επιλογή Μπακογιάννη .

Στελέχη που γνωρίζουν το παρασκήνιο έλεγαν στο newpost πως τα υπόλοιπα ονόματα που συζητήθηκαν, όπως ο Δημήτρης Κούρκουλας ή η Άννα Διαμαντοπούλου ουδέποτε έπεσαν στο τραπέζι .

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αβραμόπουλος ουσιαστικά μπήκε στο παιχνίδι όταν πύκνωσαν τα δημοσιεύματα για το ονομά του έπειτα απο τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Φλωρεντία όπου συναντήθηκε με τον Ματέο Ρέντσι.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε υπό την προϋπόθεση πως θα τηρηθεί πιστά ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και το σχέδιο εξόδου απο την κρίση.


σχετικα αρθρα