Από το καράβι της αναχώρησης για τις διακοπές έριξε την... απόχη του ο Πάνος Σκουρλέτης, ψαρεύοντας διαμαρτυρίες, καλά λόγια και πιθανούς ψηφοφόρους.

Και από το διαδίκτυο έκανε τον απολογισμό του και μια πρόχειρη στατιστική του έδωσε το ποσοστό όσων συνάντησε και είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων που δεν βλέπει πιθανό να στρίψουν... αριστερά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στον τόπο καταγωγής του με την οικογένειά του, έμεινε στη Σούγια και μεταξύ άλλων, συνάντησε έναν νεαρό που είναι μόνιμος στρατιωικός και φοβόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το στρατό, έναν 34χρονο εργαζόμενο στην Cosco ο οποίος «μάλλον δεν μας είχε ψηφίσει» και μια κυρία στη Σούγια, ψηφοφόρο του κόμματος, που τον επιβράβευσε για τον τρόπο που κάνει διακοπές «για να καταλάβετε πως σκέπτεται ο κόσμος και τι αντιμετωπίζει».

Από τις διακοπές του ο Πάνος Σκουρλέτης αποκόμισε έναν πιθανό μελλοντικό ψηφοφόρο, το συμπέρασμα ότι ακόμα και ως παραθεριστές οι σύντροφοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα αλλά και το ερώτημα: «Έχουμε απόλυτη γνώση τι ειναι αυτό το 27% που μας ψηφίζει» ;