Τελικά το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο έπιασε... τόπο. 

Ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αϋφαντής μετατέθηκε τοποθετήθηκε στην επικεφαλής πρεσβεία της Ελλάδας στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τη γνωμοδότηση Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών τοποθετούνται επικεφαλής σε πρεσβείες και μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας από την Κεντρική Υπηρεσία οι Αλεξ. Παπαδοπούλου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Χρ. Καρυκοπούλου στη Τζακάρτα, η Μ. Θεοφίλη στο Παρίσι, η Αικ. Λούπα στο Οσλο και ο Ν. Πάζιος στις Βρυξέλλες, ο Δ. Λέτσιος στο Ανόι, ο Γ. Μαρκαντωνάτος στην Οτάβα, ο Δ. Χρονόπουλος στη Λευκωσία, ο Θ. Δασκαρόλης στη Βαλέτα, ο Κ. Γεωργίου στο Δουβλίνο, ο Ιω. Ριζόπουλος στη Μαδρίτη, ο Π. Παναγιωτόπουλος στην πόλη του Μεξικό, ο Π. Μπούτος στη Μπανγκόκ, ο Ρ. Κούνδουρος στο Άμπου Ντάμπι, ο Λ. Καρατσώλης στο Τόκιο, ο Δ. Ζωητός στο Ισλαμαμπάντ και Ν. Καϋμενάκης  στη Μανίλα.

Την ίδια ώρα μετατέθηκαν οι Ρ. Ιερεμία από το Ανόι στην Αβάνα, η Αικ. Μπούρα από τη Βηρυτό στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας στον ΟΗΕ, η Αικ. Νασίκα από το ΝΑΤΟ στη Στοκχόλμη και οι Γ. Βέης από την Τζακάρτα στη Κινσάσα, Αλ. Ράλλης από τη Βαλέτα στον ICAO στο Mόντρεαλ, Χ. Λάζαρης από το Κάιρο στη Μόσχα, ο Ν. Τσαμαδός από το Τόκιο στη Μπραζίλια, ο Θ. Πασσάς από το Παρίσι στη Βηρυτό, ο Δ. Ζώης από Άμπου Ντάμπι στο Ριάντ, Αο . Παπασταύρου από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ στο Κάιρο, ο Ν. Μαθιουδάκης από την Κωνσταντινούπολη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΕ και ο Ν. Κοτροκόης από το Αργυρόκαστρο στο Καράκας.

Τέλος επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών οι Δαν. Κουμανάκου από τη Μόσχα, η Κ. Ζαγοριανού-Πρίφτη από Δουβλίνο, η Κ. Κολιού από τη Μανίλα, η Π. Στεφανίδου από το Μεξικό, η Αλ. Χατζή από τη Στοκχόλμη, η Ν. Κουτράκου από τη Ρώμη και οι Φ. Βέρρος από τη Μαδρίτη, Μιχ. Σπινέλλης από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, ο Α. Βλαβιανός από το Οσλο, ο Βασ. Παπαϊωάννου από τη Λευκωσία, ο Ν. Βαμβουνάκης από τη Μπανγκόκ, ο Ε. Δαμιανάκης από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ICAO, ο Ι. Χριστοφίλης από το Ριάντ, ο Δ. Αλεξανδράκης από τη Βραζιλία, ο Κ. Χαλαστάνης από τις Βρυξέλλες, ο Π. Μαυροειδής από το Ισλαμαμπάντ, ο Α. Πέτροβας από το Καράκας, ο Α. Κατράνης από τη Κινσάσα, ο Κ. Κακιούσης από το Γενικό Προξενείο στην Γκουανγκζού και ο Δ. Καλαμβρέζος από το Πεκίνο.