Με συγκέντρωση στο προαύλιο υποδέχτηκαν τον Λεωνίδα Γρηγοράκο οι εργαζόμενοι του  Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). 

Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να πάρει μέρος σε σύσκεψη, που είχε προγραμματισθεί στο γραφείο του διοικητή, παρουσία εργαζομένων της επιστημονικής επιτροπής και της διοίκησης του νοσοκομείου, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γρηγράκος ανέφερε ότι πήρε το υπόμνημα των εργαζομένων και τους πρότεινε να γίνει μία γενική συνέλευση, προκειμένου να τους ακούσει και να απαντήσει στα ερωτήματά τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Ο κ. Γρηγοράκος είχε σειρά επαφών με τους φορείς της Υγείας στην Κρήτη και συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ) με την υποδιοικήτρια, δρα Άννα Τριχοπούλου, τον υποδιοικητή, Γιώργο Λυρώνη, διευθυντές, προϊσταμένους, στελέχη της υπηρεσίας και το Σωματείο Εργαζομένων της 7ης ΥΠΕ. Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάσθηκαν τα προβλήματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω της μαζικής συνταξιοδότησης των εργαζομένων, η ενίσχυση των υποδομών και της στελέχωσης των μονάδων Υγείας της Κρήτης με προσωπικό, το θέμα της αξιολόγησης και γενικότερα θέματα που αφορούν τα νοσοκομεία και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Όσον αφορά την αξιολόγηση, ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον τομέα της Υγείας, προσθέτοντας ότι θα προσληφθούν 2.950 άτομα -γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό- σε όλη την Ελλάδα και η Κρήτη θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί, ενώ μέσα στο 2014 θα καλυφθούν κάποιες θέσεις γιατρών.

Στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, πολίτες και φορείς από την Ιεράπετρα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Κώστας Δερμιτζάκης, περίμεναν τον κ. Γρηγοράκο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νοσοκομείο της πόλης.