Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει την Ένωση Περιφερειών αλλά και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο νυν Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης δεν εξελέγη και η Ν.Δ. μοιάζει να επιδιώκει να είναι ο εκλεκτός της επικεφαλής του νέου Δ.Σ. της Ένωσης. Τη θέση, προφανώς, διεκδικούσε και ο Γιώργος Καμίνης, και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο, σε Μαξίμου και Συγγρού έχει ληφθεί η απόφαση να στηριχθούν στελέχη που ανήκουν στην ευρεία κεντροδεξιά παράταξη, εξ ου και η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσαν προ εβδομάδων κορυφαίοι γαλάζιοι δήμαρχοι εναντίον των Καμίνη και Μπουτάρη.

Εις ότι αφορά τις Περιφέρειες, τον απερχόμενο Γ. Σγουρό θα επιδιώξει να διαδεχθεί η Ρένα Δούρου. Ωστόσο, τα «κουκιά» του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνουν ενώ και η Ν.Δ. δεν θέλει να «χαρίσει» σε κανένα το οποιοδήποτε τοπικό μετερίζι. Άλλωστε, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν – σε κάθε περίπτωση – πριν τις επόμενες δημοτικές. 

Τ.Τ.