Επιστολή στη σκηνοθέτη του Mamma Mia έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης επιχειρεί να απαντήσει στην Phyllida Lloyd η οποία με χθεσινή της επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφραζε ανησυχία για την τύχη του αιγιαλού στη χώρα μας μετά την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών αφού συνεχάρη τη σκηνοθέτη για την ταινία, τη διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδούβελης εξηγεί στην 57χρονη Βρετανίδα σκηνοθέτη ότι το συγκεκριμένο «εγχείρημα έχει καθυστερήσει 70 χρόνια» και προσθέτει πως ο «προσδιορισμός του αιγιαλού βελτιώνει την διαφάνεια και αναστέλλει παράνομες δραστηριότητες που καταστρέφουν τον αιγιαλό και το περιβάλλον».

Αναλυτικά η επιστολή του Γκίκα Χαρδούβελη:

«Καταρχήν ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετική σας ταινία "Mamma Mia". Η ταινία σας ανέδειξε τα Ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας. Η σχετική πρόβλεψη στον νόμο που μόλις πρόσφατα ψηφίσθηκε από την Ελληνική Βουλή περιορίζεται στην επιτάχυνση του προσδιορισμού του Ελληνικού αιγιαλού. Αυτό το εγχείρημα έχει καθυστερήσει 70 χρόνια μια που λιγότερο από το 10 % του αιγιαλού είναι σαφώς προσδιορισμένο.

Ο προσδιορισμός του αιγιαλού βελτιώνει την διαφάνεια και αναστέλλει παράνομες δραστηριότητες που καταστρέφουν τον αιγιαλό και το περιβάλλον. Διότι είναι η αδυναμία του προσδιορισμού του αιγιαλού που διευκολύνει την παράνομη κατασκευαστική δραστηριότητα και άλλες μη αποδεκτές ιδιωτικές χρήσεις. Ο νέος νόμος θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα.

Χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας, επίσημα δεδομένα πάνω στα οποία θα βασίζονται οι πολιτικές μας και που θα καθιστούν εφικτή την υλοποίηση τους.

Τέτοιου είδους δεδομένα, όπως στην περίπτωση του προσδιορισμού του αιγιαλού, επίσης επιτρέπουν στα πολιτικά κόμματα, στους πολίτες και σε ΜΚΟ να αποκτήσουν τεκμηριωμένη άποψη για την υιοθέτηση μιας πολιτικής και την υλοποίηση της από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας, για την Ελλάδα και το περιβάλλον της, ενδιαφέρον το οποίο μου είναι βεβαίως καλοδεχούμενο».