Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου άρχισε και... επίσημα σήμερα, και αποτελεί για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας λοιπόν επέλεξε και φέτος τη Λευκάδα όπου βρίσκεται ήδη, ενώ το πρωί θα μετέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων του νησιού, και τίμησε την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πιστός στις συνήθειες του έμεινε και ο Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται ήδη στην Πύλο. Φέτος ωστόσο ο κ. Σαμαράς δεν παρευρέθη στη λειτουργία στον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας καθώς σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εμφάνισε πόνο στη μέση, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την Αίγινα για το τριήμερο να και δεν έγινε γνωστό εάν θα παρακολουθήσει την σημερινή λειτουργία σε κάποιον ναό.

Μεγάλος άτυχος του φετινού Δεκαπενταύγουστου είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος ακύρωσε τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Σκόπελο για να βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στο Ιράκ και την Ουκρανία.

Αντιθέτως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα συνδυάσει και βουνό και θάλασσα. Σήμερα θα παραστεί στη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Ημαθία, ενώ το πιθανότερο είναι να μεταβεί αμέσως μετά στην Ικαρία.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, θα βρεθεί για το τριήμερο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα.

Στον Θεολόγο της Φθιώτιδας θα ξεκουραστεί για λίγες μέρες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται από την Τετάρτη στα Χανιά.