Δύο χρόνια (παρά κάτι ημέρες) συμπληρώνονται από την ημέρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή να αλλάξει η χρήση των δύο εκ των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών. 

Ήταν 27 Αυγούστου του 2012, όταν είχε ληφθεί η απόφαση το ένα Embraer να παραχωρηθεί στην πολιτική αεροπορία για την εκπαίδευση πιλότων και για τη αεροδιακομιδή ασθενών και ακόμη ενός να πωληθεί.

Μόνο ένα αεροσκάφος έμεινε έμεινε στη διάθεση της κυβέρνηση και το καθεστώς που επρόκειτο να διέπει τη χρήση του, θεωρητικά ήταν αυστηρότατο και μόνο για τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάταια όμως! Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει το εκτόπισμα του, να παρακάμψει τις σχετικές αποφάσεις και να το χρησιμοποιήσει για να βρεθεί – κατά τη δική του ομολογία- για έξι ώρες στη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή.

Και όλα αυτά δίχως να υπολογίσει το κόστος της πτήσης, το οποίο είναι πολύ ακριβότερο από μία πτήση με συμβατικό αεροσκάφος. Ή με άλλα λόγια, για να μην ξεβολευτεί ο κ. Βενιζέλος, το Ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Και αυτό δεν είναι «λαϊκισμός», είναι πραγματικότητα!

ΠΑΝ.ΒΕΛ.