Στο θέμα της επικείμενης διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, εκφράζοντας τις ενστάσεις του για τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας.

«Προσέξτε πόση δόση λαϊκισμού αλλά και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς έχει το θέμα της διαγραφής των λεγομένων "αιωνίων φοιτητών". Οι φοιτητές αυτοί, δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα στο κράτος. Δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα σε καμία απολύτως παροχή της πολιτείας. Ως εκ τούτου το όφελος, είναι μηδενικό!» έγραψε στο Twitter προσθέτοντας:

«Αντίθετα ,η μονομερής διαγραφή απ τα μητρώα φοιτητών, στερεί σε αυτόν που πέρασε κάποτε σε μια σχολή και που για δικούς του λόγους (συνήθως οικονομικούς) δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις σπουδές του, να επανέλθει κάποια στιγμή- ακόμα και στα 80 του, για να τελειώσει αυτό που άρχισε. Δεν ενοχλεί απολύτως κανένα! Τι θα ενοχλούσε δηλαδή, οι συγκεκριμένοι φοιτητές να χαρακτηριστούν ως "ανενεργοί" και αν κάποια στιγμή αποφασίσουν – έστω και λόγους προσωπικού στοιχήματος, να επανέλθουν, να μπορούν να το κάνουν»;

Ο κ. Βουλγαράκης κατέληξε λέγοντας: «Λίγη φαντασία στην πολιτική δεν υπάρχει»;

Β.Β.