Με επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος επικαλείται προσωπικούς λόγους ενώ το περιβάλλον του κάνει λόγο για οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκύψει από προβλήματα στις επιχειρήσεις του. 
 
Ερωτήματα ωστόσο προκαλούνται από τον χρόνο και το αιφνίδιο της παραίτησης καθώς ο κ. Κουκοδήμος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις πριν από δυόμιση μήνες και εύλογα κάποιος αναρωτιέται τότε δεν γνώριζε τα προβλήματα... εκτός αν τα προβλήματα είναι τέτοιας φύσης που ενδέχεται να προκαλέσουν πολιτικό κόστος τόσο στον ίδιο όσο και στην κυβέρνηση. 
 
Από την άλλη πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από τον υφυπουργό στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων που είχε αναλάβει... δυσαρέσκεια που εντάθηκε μετά την τοποθέτηση στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου του Δ. Τσιρώνη πρώην προέδρου Προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπέδι
 
Κύκλοι του πρώην υφυπουργού πάντως επισήμαναν πως δεν τίθεται θέμα αρμοδιοτήτων και τόνιζαν χαρακτηριστικά πως το απόγευμα ο κ. Κουκοδήμος θα παραστεί σε σύσκεψη για το κοινωνικό σχολείο. 
 
Τ.Α.