Την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αποκαλύπτει το newpost, ο Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ θα ανακοινώσει τα χαρτοφυλάκια των ευρωπαίων επιτρόπων.

Το πιο σίγουρο φαβορί αυτή τη  στιγμή είναι  η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί στη θέση του Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

Με τον Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι στην κορυφή της ευρωπαϊκής διπλωματίας και τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γαλλία αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά μια ισχυρή οικονομική θέση, την ώρα μάλιστα που την προεδρία του Eurogroup θα αναλάβει ο Ισπανός Λουίς Ντε Γκίντος στα μέσα του 2015.

Ο ΓκίντερΈντιγκερ αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, που σήμερα κατέχει ο Ισπανός Χοακίν Αλμούνια.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι φαβορί για το πόστο του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης, ζήτημα που είναι στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας.

Γ.Γ.