Καλοκαίρι του 1985 και ο Αντώνης Σαμαράς, τότε βουλευτής της ΝΔ, βρίσκεται στην παραλία Ρωμανού στη Μεσσηνία για μπάνιο.

Όπως διαβάζουμε στην Βηματοδότη, εκείνη την ημέρα ο κ. Σαμαράς ήταν παρέα με έναν συνεργάτη του, όταν είδε στον ορίζοντα μια σιλουέτα, μια... «κουκκίδα», όπως τη χαρακτήρισε, να κινείται προς το μέρος του: «Τον βλέπεις αυτόν; Είναι ψηφοφόρος μου» λέει στον συνεργάτη του, ο οποίος τού είπε με εύλογη απορία: «Μα πώς ξέρεις ότι είναι ψηφοφόρος σου, τη στιγμή που ούτε καν διακρίνεται; Θέλεις κιάλια για να δεις ποιος είναι». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε ο κ. Σαμαράς χαμογελώντας του είπε «περίμενε και θα δεις».Όσο η «κουκίδα» πλησίαζε τόσο ξεκαθάριζε η εικόνα. Ήταν ένας 12χρονος με μια κατσαρόλα στα χέρια.

Ο πιτσιρικάς φτάνοντας μπροστά στον Πρωθυπουργό του δίνει την κατσαρόλα λέγοντας του: «Εχει μέσα μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί, τις έφτιαξε η μάνα μου και μου είπε ότι τις έφτιαξε για σένα, τον βουλευτή της περιοχής μας».

Τότε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Πάρε την κατσαρόλα και πήγαινέ τη γρήγορα στη μάνα σου, δεν θέλω, δεν πιστεύω αυτό που γίνεται». 

Ο πιτσιρίκος όμως άφησε την κατσαρόλα στα πόδια του κ. Σαμαρά και απομακρύνθηκε τρέχοντας και φωνάζοντας: «Είναι για σένα, για σένααα».

΄Εκπληκτος ο συνεργάτης του ρώτησε τον κ. Σαμαρά πως κατάλαβε ότι ήταν ψηφοφόρος του. Ο νυν πρωθυπουργός τότε τού έδειξε το σπίτι από το οποίο βγήκε ο μικρός. «Εκεί μένει η οικογένεια του (λέει ένα όνομα) που με ψηφίζει. Ο μικρός βγήκε από αυτό το σπίτι, συνεπώς είναι ψηφοφόροι μου». 

Κόκαλο έμεινε ο συνομιλητής του. Μεγαλύτερη όμως η έκπληξή του όταν έμαθε ότι ο κ. Σαμαράς τότε γνώριζε όλους τους κατοίκους με τα μικρά τους ονόματα και από τα 465 χωριά της Μεσσηνίας!