Η πρώτη κόντρα μεταξύ της Ρένας Δούρου και της παράταξης του Γιάννη Σγουρού σημειώθηκε σήμερα, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση οικονομικής επιτροπής.

Αφορμή στάθηκε η υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Δαμάσκου που προτάθηκε από την πλευρά Σγουρού για τη θέση του αντιπροέδρου. Στην ψηφοφορία που έγινε ο κ. Δαμάσκος δεν εξελέγη οριακά και όταν η πλειοψηφία αρνήθηκε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία, η παράταξη του τέως Περιφερειάρχη αποχώρησε από την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι έκανε λάθος κατά την ψηφοφορία και έριξε μόνο το ψηφοδέλτιο χωρίς να βάλει σταυρό, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσμετρήσει η ψήφος του και να εκλεγεί ο υποψήφιος του Γιάννη Σγουρού, αν και η παράταξή του είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος συναίνεσε την υποψηφιότητα Δαμασκου που πρότεινε ο Γιάννης Σγούρος, ενώ τα μέλη της παράταξής του και ο ίδιος παρέμειναν στην αίθουσα έπειτα από την αποχώρηση της παράταξης Σγουρού, απέχοντας από τη συνεδρίαση.

Μετά τη συνεδρίαση, σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε: 

«Αξιοθρήνητο ξεκίνημα για Δούρου και ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Δήλωσαν δημόσια ότι δεν πιστεύουν στις συναινέσεις»