current views are: 2

9 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:37

ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΟΔΗΜΑΡ…

Στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται όμορφες κοπέλες και παλικάρια.

Δημοσίευση 04:37’
αρθρο-newpost

Στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται όμορφες κοπέλες και παλικάρια.

Στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται όμορφες κοπέλες και παλικάρια. 

Οι συγκρούσεις δύσκολα βγαίνουν προς τα έξω, όμως υπάρχουν και είναι ισχυρές. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το προς πού πρέπει να πορευτεί το κόμμα το επόμενο διάστημα και με δεδομένο πως πλησιάζουν όπως όλα δείχνουν εκλογές. 

Μάλιστα όπως όλοι παραδέχονται ίσως θα είναι οι σκληρότερες εκλογές της μεταπολίτευσης. Μπροστά στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ πολλά στελέχη να αναρωτιούνται ποια είναι η σωστή τακτική για τα επόμενα βήματα. Πολλά μεσαία και μικρότερα στελέχη σε όλη την Ελλάδα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα επόμενα βήματα του άλλωστε κραταιού κόμματος. Η Κουμουνδούρου εν μέσω διαφωνιών υποδέχεται στην στοργική αγκαλιά της αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν πως δουλεύει η κρατική μηχανή. Και σε κεντρικό επίπεδο όμως και κυρίως όσο πλησιάζουν οι εκλογές αυτός ο προβληματισμός θα είναι όλο και πιο έντονος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτον να ασκήσει κριτική στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και δεύτερον να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τον διάλογο να ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ. Επιθυμούν κάποιοι να στρέψουν το ΠΑΣΟΚ αριστερά η φράση που χρησιμοποιούν είναι “εδώ συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ ,με το ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσουμε;“. 

Αυτές τις συζητήσεις τις ακούν κάποιοι εντός του κόμματος και βγάζουν σπυράκια και με αυτό τον απλό τρόπο καταγράφεται το χάσμα ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

Ανάλογο σκηνικό και στη ΔΗΜΑΡ όπου ο κος Λυκούδης μένει μέχρι να φύγει και αφού έχει ήδη καταγγείλει πως η ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΟφέρνει.  

Και εκεί το επιχείρημα για τους προδρεικούς είναι απλό, «μπήκαμε στην κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θα πούμε όχι στα σπλάχνα μας;». 

Βεβαίως όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου καθώς ως γνωστόν στις εκλογές ο λαός αποφασίζει και για να μπορείς να προσφέρεις συνεργασία σε κάποιον πρέπει να είσαι ο ίδιος στο παιγνίδι ,δηλαδή να έχει μπει το κόμμα σου στη Βουλή. 

Ο.Α


σχετικα αρθρα