Τα κουκιά δύσκολα βγαίνουν για την προεδρική εκλογή και αυτό το ξέρουν οι περισσότεροι βουλευτές. Ειδικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προβλέπουν πέτρινα χρόνια καθώς θεωρούν πως μόνο με θαύμα το κόμμα τους θα καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό ίσο ή λίγο μικρότερο απο τις εκλογές του 2012. Με απλά λόγια το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα έχει προκύψει έως τότε δε θα καταφέρει να εκλέξει σε καμία περίπτωση τους ίδιους βουλευτές που έχει τώρα. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν σε ό,τι έχει να κάνει με εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν αλλαγές που θα κάνουν χειρότερο το ισχύον πλαίσιο. 

Μάλιστα δεξιά και αριστερά ακούγονται φωνές για τον ΕΝΦΙΑ που δέχθηκαν ουσιαστικά αδιαμαρτύρητα και βλέποντας τους συναδέλφους τους της ΝΔ να αντιδρούν σκέφτονται να κάνουν το ίδιο.

Ακόμη και βουλευτές που είναι απέναντι από τις επιλογές Βενιζέλου θέλουν να χαραχθεί ως κεντρική γραμμή το γεγονός πως όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εφαρμόσει ,δια του κυρίου Βενιζέλου ,το περίφημο χαράτσι όλοι έβριζαν το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του. 

O.A