Στη Χαριλάου Τρικούπη ονειρεύονται την κεντροαριστερά ακόμη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν και αναλύουν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις που γίνονται στο χώρο. Η αποχώρηση Λυκούδη έχει μπει στο μικροσκόπιο και κυρίως γίνεται προσπάθεια να προβλέψουν τις επόμενες ενέργειες του πρώην γραμματέα της ΔΗΜΑΡ

Ο κος Λυκούδης θα ήταν ευπρόσδεκτος στο νέο σχήμα που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο. Η προσχώρηση Λυκούδη στη Δημοκρατική Παράταξη θα έδινε και άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ καθώς πολλοί του καταλογίζουν πως πάει να κάνει τη Δημοκρατική Παράταξη μόνο με επαναπροσέγγιση παλαιών στελεχών του, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ηλίας Μόσιαλος

Την ίδια ώρα στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο προσπαθούν να μάθουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι πιστεύουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εγκλωβιστεί στα όσα έγιναν στο Ζάππειο. Ακόμη και παπανδρεϊκοί στάθηκαν απέναντι από τους κλακαδόρους του Ζαππείου καθώς το θέαμα δεν ευχαρίστησε κανέναν. Για κάποιους είναι σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου κάτι θα επιχειρήσει χωρίς να είναι σαφές τι. Κάποια δημοσιεύματα ,περί ίδρυσης κόμματος απο τον Παπανδρέου θορύβησαν την Χαριλάου Τρικούπη. 

Η πλευρά Παπανδρέου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει για όσα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον πρώην πρωθυπουργό. 

Η μη αντίδραση έχει προκαλέσει έκπληξη καθώς ο κος Βενιζέλος είπε πολλά και σκληρά ,οπότε κάποιοι είναι με τα αφτιά ανοιχτά και περιμένουν την έστω και ετεροχρονισμένη απάντηση Παπανδρέου. 

O.A