Επίθεση σε όσους επιχειρούν να τον «φιμώσουν» εξαπολύει ο Μιχάλης Καρχιμάκης με σημερινή του δήλωση. 

Όπως εξηγεί, «διαβάζω σε μέρος του Τύπου μετα την δημόσια παρέμβαση μου για έλεγχο πιθανής μεθόδευσης απο υπουργό, προκειμένου να απαλλαγεί απο φορολογικό πρόστιμο οικογενειακής του επιχείρησης ότι πηγές της Ν.Δ υπενθυμίζουν πως έχει ασκηθεί σε βάρος μου δίωξη περί παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Δίωξη και προφανώς άδικη και ανυπόστατη με στημένες μαρτυρίες γνωστών υποδίκων αλλά και καταδικασμένων που χρησιμοποιούν μεθοδεύσεις υπόκοσμου. Για έγγραφα της ΕΥΠ, όπως ακόμα μια φορά με ανακρίβεια αναπαράγεται τα οποία ουδέποτε βρέθηκαν στο σπίτι μου μετά και από έρευνα που έγινε». 

Ο κ. Καρχιμάκης προσθέτει με νόημα «Τους υπενθυμίζω λοιπόν και τους επισημαίνω ότι καμία επιχείρηση δίωξης μου δεν θα με εμποδίσει να συγκρούομαι με ύποπτες, ανήθικες και προκλητικές παρεμβάσεις και συμπεριφορές σε βάρος του δημοσίου χρήματος και συμφέροντος.

Κανένας από όπου και αν προέρχεται και οποία μεθοδευμένη δίωξη και αν επικαλεστεί δεν θα επιτρέψω να μου αφαιρέσει το δικαίωμα του μέσου ευσυνείδητου πολίτη να αντιπαρατίθεμαι με φαινόμενα πιθανής διαφθοράς στη δημόσια ζωή με σκοπό την διερεύνηση τους και την απόδοση ευθυνών. Δεν διετέλεσα και δεν προτίθεμαι να διατελέσω υπό  την ομηρία κανενός παρά μονο της συνείδησης μου».


ΑΝ. ΓΑΛ.