Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να τολμήσουν και να μη συμβιβαστούν με μετριότητες. 

«Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσε να προτείνει τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», δεν θα ήθελε να φανεί ότι προτείνει «έναν δικό μας»,

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στην Καθημερινή και προανήγγειλε επίσης πως στις 21 Σεπτεμβρίου θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματός του ενώ τονίζει ότι ένας όρος που θα έθετε για να μετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι οι υπουργοί να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής. 

Ο ίδιος ανεβάζει τον πήχυ της επιτυχίας του «Ποταμιού» στο 6,6% που πήρε στις ευρωεκλογές, ενώ για το σενάριο μιας συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ λέει απλά ότι δεν έχει καμία διάθεση να πυροβολεί μαζί με τον κ. Καμμένο ψεκαστικά αεροπλάνα.