Δεν είναι μόνο η μετωπική Βενιζέλου- Χρυσοχοΐδη που σημάδεψε τις δυο τελευταίες κομματικές συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα στην Χαριλαου Τρικουπη βρίσκεται υπό το μηδέν με το ένα στέλεχος να «σφάζει» το άλλο όχι όμως με το βαμβάκι αλλά με μαχαιριές. 

Στην συνάντηση των πράσινων στελεχών της Παρασκευής, ο πρώτος που επιτέθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κυρίως για τα όσα είπε περί της φορητότητας του ΠΑΣΟΚ και της μη λειτουργίας των οργάνων ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Το τι εσυρε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στον Χρυσοχοΐδη δεν περιγράφεται. Σε σημείο που αναγκάστηκε ο Βενιζέλος να τον διακόψει και να του πει: «Αρκετά Λεωνιδα πέρασε έξω. Ασε τον Μιχάλη να κάνει την κριτική του». Η απάντηση του Γρηγοράκου ήταν καθηλωτική. «Δεν πάω πουθενά. Εδώ θα μείνω. Κριτική να κάνει, αυτοκριτική δεν άκουσα να κάνει». 

Την σκυτάλη πήρε η Τόνια Αντωνίου η οποία κάποια στιγμή αναφέρθηκε και στα διόδια στον νομό της, την Φθιώτιδα λέγοντας ότι είναι εξοντωτικά για τους κατοίκους της περιοχής. Ο Χρυσοχοϊδης εξερράγη: «Μιλάς εσύ που το 2007 όταν υπεγράφησαν οι συμβάσεις ήταν απο τις πρώτες που συναινούσες και το ψηφισες;» Την ρώτησε αγριεμένος. Λίγη ώρα αργότερα στο κινητό του Χρυσοχοΐδη προσγειωνόταν ενα sms: «Μιχάλη με παρεξηγήσες. Θέλω να βρεθούμε να τα πούμε». 

Μέσα αυτό το κλίμα η Φώφη Γεννηματά έλεγε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν μπορεί να γίνει με το φάντασμα των «58» και της «Ελιάς». Αγιασμό δεν ζήτησε να γίνει γιατί ακόμη δεν είχαν ακουστεί δια στόματος Βενιζέλου τα περί καλικάντζαρων!  

Στο στόχαστρο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μπήκε την Κυριακή και ο Κυριάκος Πιερρακάκης επειδή είχε πει ότι οι υποψήφιοι ηγέτες είναι περισσότεροι απ΄ ότι η χώρα μπορεί να καταναλώσει. Το νεαρό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του απάντησε:  ένας υπουργός του Μιτεράν, ο Σεβενμαν έλεγε: «όταν διαφωνώ, παραιτούμαι ή κρατώ το στόμα μου κλειστό». Μια ωραία ατμόσφαιρα... 

Α.Π