Η αλλαγή στάσης του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έκανε λόγο περί ανάγκης για εθνική συνεννόηση δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει πως το κλίμα που διαμορφώνεται για το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι καλό. 

Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θορυβήσει τη Χαριλάου Τρικούπη. Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να διχάσει τους πολίτες καθώς τάζει τα πάντα στους πάντες. 

Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να υποφέρει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν πως οι παροχές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρουν απήχηση. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήθελε να σύρει τον Αλέξη Τσίπρα σε θεσμική συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν ξεχάσει την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θέση θα έχει και ο κος Τσίπρας αν και θεωρούν πως δεν είναι αξιόπιστος και πως μόλις πέσει ο θόρυβος οι πολίτες θα αντιληφθούν πως όσα τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κενά περιεχομένου. 

Όμως στην κυβέρνηση δεν έχουν πίεση μόνο από τα αριστερά αλλα και από το εσωτερικό γιατί υπάρχουν πολλοί βουλευτές που πιέζουν και μάλιστα πολύ για φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στους πολίτες. 

Ο ΕΝΦΙΑ τραυμάτισε την κυβέρνηση και χρειάζονται πολλές κινήσεις για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα. 

Πρώτη κίνηση σύμφωνα με αρκετούς κυβερνητικούς βουλευτές θα πρέπει να είναι η ανακοίνωση,έστω και μονομερώς, των 100 δόσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. 

Την ίδια ώρα τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς, σε όλες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες με μικρή και σε άλλες με μεγάλη διαφορά. Η κατάσταση για την κυβέρνηση και με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει ταβάνι, μπορεί να αλλάξει αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση και κινήσεις εδώ και τώρα. Το επόμενο εικοσαήμερο φαίνεται πως θα κριθούν πολλά. 

Ο.Α.