current views are: 1

18 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:03

Μυστική συνάντηση Δραγασάκη-Σταθάκη στο Βερολίνο

Δύο μέρες μετά τη ΔΕΘ Δραγασάκης και Σταθάκης βρέθηκαν σε ειδική αποστολή στο Βερολίνο. 

Δημοσίευση 09:03’
αρθρο-newpost

Δύο μέρες μετά τη ΔΕΘ Δραγασάκης και Σταθάκης βρέθηκαν σε ειδική αποστολή στο Βερολίνο. 

Δύο μέρες μετά τη ΔΕΘ Δραγασάκης και Σταθάκης βρέθηκαν σε ειδική αποστολή στο Βερολίνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με τον Γιόργκ Άσμουσεν σε μια πρώτη διερεύνηση του ευρωπαϊκού εδάφους. 

Όπως γράφει η εφημερίδα ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ταξίδεψαν στη Γερμανία, προκειμένου να συναντηθούν με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γιόργκ Ασμουσεν, σε ένα ραντεβού, μάλιστα, που ζητήθηκε από την Κουμουνδούρου και αποσκοπούσε στην παράθεση των προτάσεων και θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το άρθρο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι μέχρι την Άνοιξη θα προκληθούν εκλογές και έτσι ενημερώνει προκαταβολικά πρόσωπα που έχουν κομβικούς ρόλους στο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για να καταθέσει προτάσεις αλλά και για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις τους. 

Στη συνάντηση αναφέρει το ρεπορτάζ τέθηκε εκ μέρους των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους ακόμα και με τη μορφή επιμήκυνσής του. 

Η συνάντηση στο Βερολίνο κρατήθηκε μυστική, όπως άλλωστε κρυφά κανονίστηκε και το ραντεβού τον περασμένο Ιούνιο του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι


σχετικα αρθρα