Επιβεβαιώνει τις συναντήσεις στο Βερολίνο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. 

Όπως έγραψε στο facebook μετά το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση με την γερμανική κυβέρνηση ή με μέλη της. Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους με την παρουσία και του κ. Άσμουσεν​».

 

 

 

Ο κ. Δραγασάκης μίλησε και στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου όπου ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κάνει ένα δικό του δίκτυο επαφών με οικονομικούς παράγοντες και οικονομολόγους στην Ευρώπη, αφού ο Πρωθυπουργός δεν ενημερώνει την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Όσο για τη συνάντηση με Άσμουσεν είπε πως «ήταν ένα γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους στο οποίο παραυρέθηκε και ο Άσμουσεν». 

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ταξίδεψαν στη Γερμανία, προκειμένου να συναντηθούν με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γιόργκ Ασμουσεν, σε ένα ραντεβού, μάλιστα, που ζητήθηκε από την Κουμουνδούρου και αποσκοπούσε στην παράθεση των προτάσεων και θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το άρθρο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι μέχρι την Άνοιξη θα προκληθούν εκλογές και έτσι ενημερώνει προκαταβολικά πρόσωπα που έχουν κομβικούς ρόλους στο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για να καταθέσει προτάσεις αλλά και για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις τους. 

Στη συνάντηση αναφέρει το ρεπορτάζ τέθηκε εκ μέρους των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους ακόμα και με τη μορφή επιμήκυνσής του.