«Εσείς οι νέοι πολιτικοί μιλάτε μια γλώσσα που μοιάζει με μελωδία και αυτό δημιουργεί ελπίδα» ήταν από τα πρώτα λόγια που είπε ο Πάπας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον υποδέχτηκε στο Βατικανό. 

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά «κρίση αξιών». 

«Οι αγορές έχουν επιβληθεί ο άνθρωπος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα», επεσήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο οποίος πρόσθεσε πως έχει ζήσει την πρώτη κρίση στην Αργεντινή

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι «ανάγκη να δημιουργηθεί διάλογος ανάμεσα στην Εκκλησία και το ρεύμα της Αριστεράς».«Μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες η αντίληψή μας όμως τέμνεται στα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε. 

Ο πάπας Φραγκίσκος και ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησαν και για το μεταναστευτικό με τον Ποντίφικα να λέει πως «δεν μπορεί να λένε λαθραίους τους συνανθρώπους μας». 

Όσο για τα εθιμοτυπικά δώρα ο Αλέξης Τσίπρας εκόμισε κλάδο ελαίας από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ενώ ο Πάπας του προσέφερε ένα θρησκευτικό βιβλίο. 

Ε.Κ.