Η αρχή έγινε όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κωλοκόμμα που ευθύνεται για τη διαφθορά στην Ελλάδα.

Ο κ. Τατσόπουλος είπε συγκεκριμένα: «Το κωλοκόμμα που λεγόταν και συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό του ότι “όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία”, όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς… Είκοσι χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ, αν δεν είναι υπεύθυνο αυτό, ποιος είναι; Το ΠΑΣΟΚ το καλλιέργησε αυτό. Ήταν μια νοοτροπία που ξεκίνησε από το ΤΤ, με μια ισοπέδωση. Όλα μαζί μπήκαν, πρόβατα και ερίφια μαζί, κατέκλυσαν τους δημόσιους μηχανισμούς και είχαμε το πιο φαύλο κομματικό κράτος. Δεν δαιμονοποιώ το ΠΑΣΟΚ, αλλά επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η διαφθορά».

Η απάντηση ήρθε μέσω social media από τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη ο οποίος προέβλεψε πως ο κ. Τατσόπουλος ξεκινά νέα καριέρα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη: «Ο Π. Τατσόπουλος ξεκίνησε κατά πως φαίνεται την προεκλογική του εκστρατεία… με πολύ βαρετό τρόπο: χυδαιότητες, λάσπη και ύβρεις κατά του ΠΑΣΟΚ… Καλό όμως είναι να προσέξει μήπως από την πολύ κατρακύλα τον πάρει το ποτάμι».

Ο κ. Τατσόπουλος σήκωσε το γάντι και ανταπάντησε και εκείνος μέσω Facebook:

«Κατανοώ την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος. ΄Οποιος δεν παινέσει το σπίτι του, θα πέσει να τον πλακώσει. Και προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν "ανακάλυψε" τη διαφθορά -υπήρχε και ΠΡΙΝ από το ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχει και ΜΕΤΑ από το ΠΑΣΟΚ. Παραμένει ωστόσο κοινή πεποίθηση, ομολογημένη και από πολλά στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της- πως, επί των (πολλών) ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -πάνω από είκοσι χρόνια- η διαφθορά (σήμα κατατεθέν του λαϊκισμού παγκοσμίως) έγινε αναπόσπαστο τμήμα της συμπεριφοράς των συμπολιτών μας, τόσο "πετυχημένη" συνταγή δε, ώστε να μεταλαμπαδευτεί σε όλα τα κόμματα που κατέχουν ή προσδοκούν την εξουσία. Τα υπόλοιπα χαριτωμένα -θα τον πάρει το ποτάμι κλπ- αποκαλύπτουν την παραμελημένη μέχρι τούδε προοπτική του κυρίου Καρύδη ως χιουμορίστα. Μπράβο του. Και δεν του φαινόταν».

Στη συνέχεια ήρθε νέα απάντηση από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. «Κανένα χιούμορ, κ. Τατσόπουλε. Και με την ευκαιρία, μήπως να αναρωτηθείτε αν διαφέρει σε τίποτα ο ισοπεδωτικός, χυδαίος και υβριστικός λόγος σας, από το λόγο των Χρυσαυγιτών που κατά τα άλλα σωστά καταγγέλλετε, ως λόγο που εκτρέφει το μίσος το διχασμό και πλήττει τη Δημοκρατία; Αλλά αυτά συμβαίνουν, όταν η γλώσσα τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό και όταν ο δημόσιος λόγος κάποιου εξαντλείται στο να δημιουργεί φτηνές εντυπώσεις» ανέφερε ο κ. Καρύδης.

Ο.Α