Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» στην οποία μετατρέπεται η σύγκρουση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η σύγκρουση που αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έγιναν αορίστου αναμένεται να αναδείξει «νικητή» σε πολιτικό επίπεδο καθώς η κυρία Δούρου είναι έτοιμη να ασκήσει βέτο στο ζήτημα και από την άλλη ο υπουργός δεν μπορεί παρά να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

Ο υπουργός μάλιστα σε σημερινή του συνέντευξη ζήτησε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα, ενώ επεσήμανε ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι που αντιδρούν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για «στήριξη» και από την κυρία Δούρου.

«Οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν» τόνισε με νόημα ο κ. Μητοστάκης. Οι δήμαρχοι ωστόσο που στηρίζονται και από τη νέα περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, έχουν αποφασίσει επίσης να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Δούρου αναμένεται να επιμείνει και στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας, το οποίο εκτιμά ως αφορμή για απολύσεις.

ΑΝ. ΓΑΛ.