current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:33

Σε κοινή γραμμή Σαμαράς- Βενιζέλος

Σε ευθεία γραμμή και με συγκεκριμένη στόχευση Σαμαράς και Βενιζέλος με διάφορα 24 ωρών έβαλαν τέλος στην συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας μας από το ΔΝΤ

Δημοσίευση 04:33’
αρθρο-newpost

Σε ευθεία γραμμή και με συγκεκριμένη στόχευση Σαμαράς και Βενιζέλος με διάφορα 24 ωρών έβαλαν τέλος στην συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας μας από το ΔΝΤ

Σε ευθεία γραμμή και με συγκεκριμένη στόχευση Σαμαράς και Βενιζέλος με διάφορα 24 ωρών έβαλαν τέλος στην συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας μας από το ΔΝΤ. Την πρώτη πιστολιά έριξε από την Αμερική ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολούθησε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση του με την Άνγκελα Μερκελ.

Πίσω από αυτήν την κίνηση υπάρχει έντονο παρασκήνιο. Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνάντηση των δυο στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών ότι η χώρα μπορεί να αντεπεξέλθει των υποχρεώσεων της χωρίς τις δόσεις του ταμείου.  

Σε πολιτικό επίπεδο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΔΝΤ είναι μισητό στους Έλληνες που δείχνουν συγκλίνουν στην άποψη ότι το ΔΝΤ ευθύνεται για τα προγράμματα λιτότητας σε πολλές χώρες. 

Την ίδια ώρα ο απογαλακτισμος από το ΔΝΤ καταρρίπτει και εναν εκδότη των βασικών επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει οτι η χώρα είναι δέσμια των δανειστών του ΔΝΤ.  

Με την λήξη της συνεργασίας με το ταμείο η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα που δεν θα χρειάζεται καμία έγκριση από κανενός είδους τρόικα. 

Γ.Γ 


σχετικα αρθρα