Σε δύσκολο περιβάλλον καλείται να πορευτεί το επόμενο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Από τη μία πλευρά έχει να διαχειριστεί τα δύσκολα κυβερνητικά ζητήματα με βασικά ,το σχέδιο φοροελαφρύνσεων και τη συνολική πορεία της κυβερνητικής συμμαχίας και από την άλλη το εσωκομματικό πεδίο το οποίο διαμορφώνεται με πολλές πιέσεις από στελέχη που επιθυμούν σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κυβερνητικό επίπεδο ο κος Βενιζέλος είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά και για τις φοροελαφρύνσεις και για την απαγκίστρωση από το ΔΝΤ. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι σχεδιασμοί του κυρίου Βενιζέλου περιλαμβάνουν και ασκήσεις επί χάρτου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. 

Σε δεύτερο επίπεδο στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για τις εσωκομματικές διαδικασίες τους με στόχο το ιδρυτικό συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου. 

Ο κος Βενιζέλος, ο οποίος μέσα από τη συνέντευξη του στη realnews άνοιξε υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να διαχειριστεί το ρευστό εσωκομματικό πεδίο. 

Από τη μία τα στελέχη (Κώστας Σκανδαλίδης) που θέλουν ξεκάθαρα τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τα στελέχη που ζητούν να σταματήσει κάθε τέτοια συζήτηση. 

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη επιθυμούν να σταματήσει η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες και να κοιτάξουν το μέλλον του κόμματος με στόχο να πιστωθούν το τέλος των μνημονίων και την αναστροφή στην εικόνα της ελληνικής οικονομίας. 

Τα ίδια στελέχη δυσφορούν με τις δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης για τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η συζήτηση. 

O.A