Έντονες συζητήσεις και μουρμούρα προκάλεσαν στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, οι χθεσινές αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάσταση που δημιουργηθεί στη χώρα σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί βουλευτές σχολίαζαν με αιχμηρό τρόπο στα πηγαδάκια της Βουλής τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θεωρώντας πως σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί να ξεπεράσει τη στενωπό του μνημονίου και η κυβέρνηση να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στη κοινωνία δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες αναφορές.

«Ο Γεωργιάδης χθες ήταν τραγικός», έλεγε ορθά κοφτά έμπειρος κοινοβουλευτικός με υπουργική θητεία, σημειώνοντας πως η χώρα έχει συνέχεια και δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να μιλάει έτσι. «Αν δεις την συζήτηση έτσι όπως αναπτύχθηκε στο πάνελ,  ήταν μια ατυχής κίνηση παρόρμησης του Γεωργιάδη», έλεγε άλλος.

Πάντως υπήρχαν και εκείνοι που πήγαν το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα, αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι επρόκειτο για κουβέντες που ειπώθηκαν εν βρασμώ. «Ο Γεωργιάδης είναι ένας πολύ έξυπνος και έμπειρος πολιτικός και δεν υπάρχει περίπτωση να πει τίποτα τυχαία», σημείωνε βουλευτής της περιφέρειας, σημειώνοντας:

«Δεν μπορώ να ξέρω ποιος ήταν ο στόχος αυτής της κίνησης. Οι πρωτοκλασάτοι γενικότερα έχουν τη δική του προσωπική ατζέντα, την οποία δεν μπορείς να γνωρίζεις».

Π.Τ