Άρχισαν τα... πρωτοβρόχια στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τη Ντόρα Μπακογιάννη να ξιφουλκεί κατά του υπουργού Οικονομικών (και Ανάπτυξης) για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες. 

Με ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη βάζει «καυτά» θέματα στο τραπέζι, καθώς αναρωτιέται τι θα κάνει το υπουργείο για να σταματήσει το Δημόσιο να είναι ο μεγαλύτερος και ασυνεπής οφειλέτης, ενώ ξύνει και την ουσία του προβλήματος, ζητώντας να μάθει ποιο είναι το συνολικό ύψος των οφειλών. 

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει φτάσει σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Κομισιόν να καταβάλλει τις πληρωμές εντός 155 ημερών έναντι 55 που είναι ο μέσος χρόνος της ΕΕ και έναντι 30 που ορίζει ο ελληνικός νόμος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης και επισημαίνει: «ο περιορισμός της ρευστότητας αποδεικνύεται σε άλυτο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. Το τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να είναι, επί της ουσίας, κλειστό και ανύπαρκτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». 

Π.Τ.